Onderwijs

foto 4 (Onderwijs)

Onderwijs is dé sleutel tot ontwikkeling. Maar niet iedereen krijgt de kans zich te ontwikkelen. Wil je weten hoe het Mbaluka, het jongetje op de foto, vergaan is, bestel dan de film via de contactpagina.
                                                                                                                                                                                                                                                                    Op jouw school
The Loving Heart is een zeer leerzame reiservaring, die ogen en harten opent. De film toont ons de wereld zoals je hem nog nooit gezien hebt. Hij laat voelen wat armoede werkelijk inhoudt. Hij laat zien dat in elk mens een groot potentieel schuilt.
Speciaal voor gebruik in het onderwijs is een ingekorte versie van de film gemaakt met een lengte van 37 minuten. Als docent kun je de film op DVD bestellen en in de klas gebruiken. Als leerling of student kun je voorstellen de film samen te bekijken en te bespreken. Ook zijn presentaties door de filmmaker op jouw school mogelijk.
Indrukwekkend                                                                                                                                                                                                                                                            Dat de film indruk maakt en werkt, blijkt o.a. uit deze reacties van scholieren en studenten:
‘een super erg indrukwekkende film’
‘de beelden zeggen alles’
‘zielig en heftig’
‘indrukwekkend’
‘zeer mooi en ontroerend’
‘het is een film met een boodschap’
‘iedereen moet gelijke kansen krijgen’
‘we moeten dankbaar zijn voor wat we hier allemaal hebben’
‘The Loving Heart is super’
De film sluit aan bij de volgende vakken: maatschappijleer, economie, ckv en filosofie, bij uiteenlopende thema’s als millenniumdoelen, armoede en rijkdom, ontwikkeling van je potentieel, wat zijn je talenten, de ander werkelijk zien, gelijkheid en rechtvaardigheid, samenleven, visuele communicatie, film- en schilderkunst.
The Loving Heart werd inmiddels vertoond op en als lesmateriaal gebruikt door: Sondervick College Veldhoven, Koning Willem II College Tilburg, Fontys Hogeschool Tilburg, AVANS Hogeschool Den Bosch, Scholengemeenschap Were Di Valkenswaard, d’Oultremontcollege Drunen (niveau’s VMBO, HAVO, VWO, HBO, zowel lagere als hogere klassen).
Neem voor meer informatie en boekingen contact op met Wouter Verhoeven.