Nieuw Filmproject

Nieuw Filmproject (1)

Who are we

Zijn we een angstig roofdier of een spiritueel, humaan wezen?
Een derde van de wereldbevolking leeft in armoede, moeder aarde wordt verminkt, verwoest en opgebruikt. Oerwouden worden gekapt, oceanen raken leeg, het klimaat raakt op drift, de bevolking van Afrikaans Subsahara groeit van 1 naar 2 miljard bewoners, waarvan, zo blijkt uit onderzoek, 35% naar Europa zal willen komen. In Brazilië staat men op het punt de gigantische Belo Monte-dam te gaan bouwen, die het leven van vele Indianen en hun habitat zal verwoesten. Chinezen en Indiërs kopen enorme stukken land in Afrika op om voedsel te verbouwen voor de miljarden monden en magen thuis en voor de wereldmarkt   
In 2050 zullen we hier op aarde met 10 miljard mensen wonen, ook al zullen er tussentijds misschien enkelen naar Mars emigreren. Niet alleen olie en gas zullen tegen die tijd zeer schaars worden, ook voedsel, schoon water, vruchtbare landbouwgrond.
De grote vraag voor de nabije toekomst is: kunnen we in evenwicht leren leven met de natuur en met onze medemens, of zal de materiële overlevingsdrift, opgestuwd door toekomstige schaarste, alleen maar toenemen, totdat we als bij een rattenplaag – inclusief gebrek aan ruimte en voedsel – elkaar gaan opeten?
Over dit dreigende toekomstperspectief gaat mijn nieuwe film: Who are we. Zijn we een angstig roofdier of een spiritueel, humaan wezen? Doelstelling is om een film te maken die het wake-up effect heeft als The Inconvenient Truth van Al Gore, maar dan zeer visueel verteld en gezien vanuit ‘kleine’ mensen die direct geraakt worden door de voortdenderende globale ontwikkelingen.

Alle ideeën voor fondswerving of co-productie van dit project zijn van harte welkom.